Светосавске свечаности

Корисници установе су са ученицима ОШ „Др Драгиша Мишовић“ кроз две радионице пластифицирали иконе, правили граничнике за књиге са деловима из биографије Светог Саве, низали перле и крстиће, односно правили бројаницe, осликавали дрвенe кутијe декупаж техником. Након тога је у периоду од 23. до 25. јануара у Дому културе организована продајна изложба, на којој су корисници у пратњи запослених излагали своје радове.

Основни циљ овог пројекта је инклузија особа са сметњама у развоју, социјализација и дружење са типичном популацијом, креативно ангажовање, што самосталнији рад и очување психомоторних способности, а кроз организовање едукативних, културно-образовних и креативних радионица, на тему лика и дела Светог Саве.

Повезани чланци

Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ започео је рад са корисницима у септембру 2013. године, као Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју. Центар данас пружа четири лиценциране услуге социјалне заштите: Дневни боравак, Лични пратилац детета, Персонална асистенција и Помоћ у кући.