Летовање у Улцињу 2022. године

Петнаест корисника Дневног боравка, у пратњи петоро запослених, били су бесплатно на летовању у Улцињу, смештени у чачанском одмаралишту „Овчар“. Корисници су, заједно са ученицима ШОСО „1. новембар“, летовали у десетој смени, од 21. до 30. августа 2022. године. Одмаралиште „Овчар“ удаљено је од Велике плаже 500 метара.

Летовање је обухватало девет пуних пансиона са ужином, као и рекреативни и забавни програм у оквиру одмаралишта. Корисници су свакодневно у пратњи запослених ишли једном до два пута на плажу, где су се купали и скупљали шкољке, одлазили су на палачинке, сладолед и пиће у оближње посластичарнице и ресторане, а увече, после вечере, присуствовали су журкама, маскенбалима и биоскопским вечерима. Такође је организован једнодневни излет на Аду Бојану.

Корисници су се са летовања вратили задовољни, насмејани и пуни утисака.

Повезани чланци

Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ започео је рад са корисницима у септембру 2013. године, као Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју. Центар данас пружа четири лиценциране услуге социјалне заштите: Дневни боравак, Лични пратилац детета, Персонална асистенција и Помоћ у кући.