Услуге

Смештај

Боравак има просторије у којима су смештени корисници у групама до 15 корисника.
Просторије су опремљене за потребе дневних активности и удобног одмора после разних активности. Корисници су укључени у оплемењивање и декорисање простора, просторије су украшене цртежима и другим радовима корисника.
Свака просторија има намештај предвиђен за радни део-радне столове и столице, и део за одмор и релаксацију-гарнитуре и фотеље, као и аудио и видео опрему.
Поред ових просторија боравак располаже и просторијама намењеним за радно-окупациону терапију у којима корисници стварају своје аутентичне рукотворине и цртеже. Радно окупациона терапија одвија се кроз три радионице – Музичку, Креативну и Домаћинство.
Боравак располаже и салом за корективни рад, физиотерапеутском салом, као и сензорном собом и кадама за хидромасажу.

 

Корисницима дневног боравка обезбеђена су два оброка-доручак и ручак, и један међуоброк-ужина.
Оброци се припремају у дистрибутивним кухињама,а запослени у кухињи подлежу детаљном санитарном прегледу у Заводу за заштиту здравља.
zracak-cacak-dnevne-aktivnosti zracak-cacak-dnevne-aktivnosti zracak-cacak-dnevne-aktivnosti

Здравствена заштита

Обавља послове превенције, саветодавно-терапијског рада у здравственој заштити корисника, и сарађује са одговарајућим здравственим институцијама у граду.

 

Leave your comment Required fields are marked *
Установа за смештај и дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју, Зрачак, у оквиру дневног боравка корисницима пружа исхрану, здравствену заштиту, васпитно образовни рад, оспособљавање за рад и разне културно забавне и рекреативне активности према њиховим способностима, склоностима и интересу.