Обавештење о почетку рада

Обавештавамо родитеље и старатеље да Центар почиње са радом у понедељак 15.06.2020.

У овом периоду препоручен је останак код куће у породичном окружењу свих корисника којима се то може обезбедити, а посебно корисника са хроничним обољењима и оних који су у непосредном контакту са хроничним болесницима и старијим лицима у породици.

Корисници са симптомима болести (респираторне, цревне инфекције, повишена телесна температура) неће бити примљени у Центар.

Пријем корисника је могућ само уз:

  1. потврду од стране послодавца да родитељи/старатељи посао морају да обављају у седишту или другим пословним и организационим јединицама послодавца, или потврду да имају пријављено пољопривредно газдинство;
  2. комплетну документацију лекара опште праксе да је корисник спреман за боравак у колективу на дан 15.06.2020, без одлагања и ретроактивног доношења извештаја. Извештај не сме бити старији од 5 дана;
  3. извештај лекара специјалисте не старији од месец дана за кориснике који пију терапију у установи.

Потврде и извештаји се морају донети на самом пријему, јер ће у супротном корисник бити враћен. Није могуће одлагање и ретроактивно доношење потврда и извештаја.

Пријем корисника је на самом улазу, где медицинска сестра мери температуру и врши дезинфекцију руку кориснику, а затим га преузима друга медицинска сестра, која га преобува и поново врши дезинфекцију руку. Родитељи/старатељи не улазе у установу, већ корисника предају дежурној сестри на улазним вратима. У обавези су да носе маске.

Пријем корисника који испуњавају услове за долазак је од 7 до 8 часова, након тога није могућ пријем из здравствених и хигијенских разлога.

Радно време установе са корисницима је до 14:45 часова, када родитељ/старатељ долази по корисника тако што ће да позвони на интерфон и сачека да медицинска сестра изведе корисника. Родитељ/старатељ не улази у установу.

Повезани чланци

Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ започео је рад са корисницима у септембру 2013. године, као Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју. Центар данас пружа четири лиценциране услуге социјалне заштите: Дневни боравак, Лични пратилац детета, Персонална асистенција и Помоћ у кући.